Ontwikkeling van Young Professionals & trainees

En hoe je dat (óók) in tijden van Corona doet

Sinds Corona niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven (en waarschijnlijk ook nog wel even here to stay is), is er veel veranderd in ons werkende leven. We gaan veel minder of niet naar kantoor, spreken onze collega’s vooral digitaal en ook leren en ontwikkeling wordt vaak on hold gezet of volledig anders ingestoken.

Echter, voor startende jonge werknemers maakt dit veel los. Vaak heb je als organisatie de nodige beloftes gedaan rondom de opleiding van jouw young professionals en trainees en wil je ook graag dat ze effectief leren werken, zich op hun plek voelen in jouw organisatie en hun talenten kunnen inzetten.

Vliegende start


Samen met mijn opdrachtgevers, ontwikkel ik (incompany) programma’s voor deze jonge talenten, zodat ze een goede start van hun carrière krijgen, hun werkende ik leren kennen en van maximale toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw organisatie. De focus van deze ontwikkeltrajecten ligt op persoonlijke effectiviteit en leiderschap, structuur aanbrengen in werk (bijv. in projecten en programma’s) en het leren managen van de eigen en ander zijn verwachtingen.

Juist in de start van hun carrière en juist nu in Corona tijd is het belangrijk om aan deze vaardigheden te werken. Zo kunnen deelnemers, en ook de organisatie optimaal profiteren van het geleerde. Veel van mijn trajecten zijn al blended ingestoken, maar vanwege Corona ben ik daar nog veel verder in gegaan. 

Deelnemers krijgen antwoord op onderstaande vragen:

  • Hoe krijg ik GRIP op mijn werk?
  • Wie ben ik op de werkvloer en hoe kan ik mijn talenten optimaal inzetten?
  • Hoe vind ik de balans tussen werk en privé?
  • Hoe geef ik een project vorm en stuur ik op resultaat?
  • Hoe zit ik stevig aan tafel en heb ik ook voor de belangen van de ander en mijzelf?
  • Hoe zorg ik dat ik weet wat er van mij verwacht wordt en mijn rol kan pakken?
  • Hoe zorg ik dat ik gelukkig ben in mijn werk?

'De online simulatie zat erg goed in elkaar. Het contact met de opdrachtgever was net echt en we hebben veel van de dilemma’s die je ook in de praktijk tegenkomt kunnen ervaren’ 

Hoe ziet zo'n ontwikkeltraject eruit?

BLENDED: een mix van online & offline leren
 

Online vooral veel (interactieve) theorie met oefeningen en (op maat gemaakte) video’s

Offline veel oefenen in kleine groepen (o.a. gesprekscoaching, behandeling van casuïstiek, het vormen van een actieve leercommunity) altijd met inachtneming van Corona richtlijnen

VAKINHOUD VAN NIVEAU


De inhoud van het traject is naar wens (o.a. Persoonlijk leiderschap, GRIP, project- en programmamanagement, adviseren, veranderkunde, samenwerken en groepsdynamica) en wordt door mij aangeboden samen met een aantal topexperts op het gewenste vakgebied

INTERACTIEVE EN VERNIEUWENDE WERKVORMEN

O.a.
- het online werken in kleine groepen gebruikmakend van Miro of Mural
- het spelen van (online) simulaties
- gesprekscoaching
- yoga
- Instagram stories & live sessiesPERSOONLIJKE AANDACHT

O.a.
- 1, 5 meter wandelingen 
- ruimte voor 1-op-1 coaching
- inbreng van eigen casuistiek en werkpraktijk' Het ervaren van een opstelling van mijn team met kleine poppen als representant, was heel leerzaam. Het was bizar hoe je de teamdynamiek zo realistisch in een training kunt ervaren en nieuwe inzichten kunt opdoen’'  

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd hoe jouw traject er Corona – proof zou kunnen uitzien of wil je uberhaupt de ontwikkeling van jouw young professionals eens tegen het licht houden? Ik denk graag vrijblijvend met je mee.

Kijk hieronder voor mijn contactgegevens

Vliegende start


MARTHE VAN DER MOLEN

Na zelf een ontwikkeltraject te hebben doorlopen tijdens de start van mijn carrière (waar ik iedere dag weer zo dankbaar voor ben!), is het mijn missie om young professionals een vliegende start te geven in hun werkende leven. De inzichten uit mijn eigen adviespraktijk in team- en organisatieontwikkeling neem ik mee, samen met mijn (yoga)opleiding en trainingen in o.a. persoonlijk leiderschap, groepsdynamica en veranderkunde. Na het begeleiden van teams en leidinggevenden in organisaties en ontwikkeltrajecten, ben ik uitgekomen bij de doelgroep waar ik het liefste mee werk: young professionals. Met mijn creatieve en nuchtere inslag kom ik altijd weer met vernieuwende trainingsvormen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze doelgroep. 

Designed with Mobirise website maker