online site builder

VEERKRACHTIGE TEAMS & LEIDERSTEAMS (NOG) BETER LATEN PRESTEREN

Uit onderzoek komt naar voren dat de factoren die maken dat mensen gelukkig zijn in hun werk, voor een groot delen samenvallen met het contact met collega’s (het ervaren van verbinding). Teams maken het verschil. Wanneer je organisatiedoelen wilt bereiken en/of een verandering wilt doorvoeren, is het team de meeste krachtige plek (systeem) om te versterken. Daarom begeleid ik teams in het worden van een veerkrachtig team. In het hier en nu, maar ook om het verandervermogen naar de toekomst toe te versterken. Hier is geen vaste aanpak voor, ik kijk samen met jou wat het team nodig heeft. Soms is een kort traject voldoende, soms is er meer nodig en gaan we aan de slag met de onderlinge groepsdynamica.

Flow & Focus

MEER FLOW & FOCUS TIJDENS HET NIEUWE NORMAAL

GEEF JE (PROJECT)TEAM EEN BOOST TIJDENS COVID-19 DOOR SAMEN VANUIT PURPOSE EN VERBINDING TE WERKEN AAN JULLIE DOELEN EN GEZAMENLIJK RESULTAAT. WIL JIJ:
- Meer focus en energie binnen jouw team?
-Teamleden aanspreken op hun intrinsieke motivatie?
- De verbinding onderling versterken of misschien wel herstellen? 

- Werken aan een voor jullie effectief nieuw normaal als team?
- Even uit de waan van de dag stappen en aan jullie team werken?

VEERKRACHTIGE LEIDERS

Leiderschap is essentieel voor de mate van floreren van een organisatie. Een waarderende en effectieve manager kan veel goeds doen voor bedrijven, een minder effectieve leidinggevende kan er helaas voor zorgen dat medewerkers de organisatie verlaten (in 75% van de gevallen is de leidinggevende de oorzaak (Gallup, 2011). Ook is de manager voor een groot deel verantwoordelijk voor de variatie in bevlogenheid en het stressniveau van medewerkers. Of je nu je eigen leider bent of de rol van leidinggevende voor anderen hebt. Het is belangrijk dat je zelfkennis hebt en jezelf en anderen kunt sturen. Door middel van trainingen en coaching op het gebied van veerkrachtig (persoonlijk) leiderschap en waarderend leidinggeven, begeleid ik individuen en (management)teams om aan hun persoonlijk leiderschap en hun leiderschap naar anderen te werken. 

VOORBEELD LEIDERSCHAPSTRAJECT

De kern van het traject gaat over het krijgen van vergaande zelfkennis of jou als persoon, het vergaren van inzicht in je eigen floreren en dat van je team en het opdoen van inzichten over hoe je duurzaam met meer energie en werkgeluk in je team aan resultaten kunt werken. Zo werk je aan waarderend leiderschap.

Zelfkennis


Als leider ben je effectiever als je jezelf goed kent. Zo kun je vanuit je kracht functioneren en impact hebben. We starten het traject dan ook met het focussen op jouw drijfveren, energiebronnen, (effectieve) patronen, (belemmerende) gedachten, talenten en valkuilen.

Inzicht in je eigen floreren en dat van je team

Vervolgens nemen we jouw eigen mate van floreren onder de loep. Hoe scoor jij op het floreermodel? Waar zitten jouw uitdagingen, wat is voor jouw belangrijk? Wanneer je dat helder hebt, gebruiken we het floreermodel om naar je team te kijken. Je neemt de tijd om op afstand naar jouw team en de dynamiek te kijken. Welke impact kun je daar hebben? Waar moet jouw focus liggen? Je benoemt focuspunten voor je team. Ook wordt je geinspireerd op hoe je met jouw team meer energie en bevlogenheid kunt creëren.

Vergroten van het werkgeluk


Gedurende een aantal weken ga je aan de slag met jouw team en de focuspunten die je hebt benoemd. Je krijgt hierin tips & tricks aangereikt om jouw medewerkers volledig onderdeel te laten zijn van dit proces. Gedurende deze weken sparren we wanneer en waar jij wil over jouw stappen en jouw team. Optioneel starten we ook met een teamtraject om nog een extra boost aan jouw team te geven. 

Als gecertificeerd My Motivation Insights facilitator werk ik in mijn ontwikkeltrajecten graag met drijfveren. Dit geeft veel inzicht in het individueel- en teamfunctioneren en het zorgt ervoor dat er openheid en vertrouwen binnen het team ontstaat of dit verder wordt versterkt.

'Gebruik van drijfveren voor meer inzicht, openheid en vertrouwen. Een sterke basis voor je team' 

PARTNERS:

MARTHE VAN DER MOLEN

Marthe werkt op een waarderende manier aan cultuur- en organisatieverandering. Met een no-nonsense en participatieve aanpak gebruikt ze verandering om meer bevlogenheid te creëren in teams en organisaties.CONTACT

Marthe@meauve-advies.nl
06-12991453